Announcement:

This is a Testing Annocement. I don't have Much to Say. This is a Place for a Short Product Annocement

Sunday, January 31, 2010

Cara dapat trafik ke blog anda!


Terpanggil aku menyuara pendapat bagaimana menarik trafik yang mudah ke blog anda...ewah..macam profesional jer lak aku nie..heheh..cuma nak berkongsi pengalaman aku dalam mencari trafik yang mudah dan percuma..Semua langkah amat mudah nak dilaksanakan cuma mahu dengan x mahu jer...macam blog pakdin nie..baru umur seminggu rasanya..x sampai kot..beberapa hari jer..trafik dah datang berduyun2...ahaks..walaupon x banyak...

Oklah aku berkongsi rahsia...
1.Melalui forum..aku dapat trafik melalui forum..forum carigold atau mana2 forum pon buleh buat...cuma apa yang perlu buat adalah buat anda menjadi famous..ahaks..mcmla aku nie famous sangat...maksudnya disini..dalam forum membuat sesuatu yang berguna dan ramai yang ingin informasi yang sangat berguna dan orang ingin follow semua info anda ...macam aku..dalam forum aku berkongsi sesuatu yang orang inginkan...so sambil2 berkongsi kita selitkan blog kita...ahaks..macam tu la aku buat...

2.Melalui ping- cara ini pasti ramai yang tahu..bagi aku gunakan gengblogger pun dah cukup unutk menarik perhatian geng2 blogger yang lain.Selain gengblogger ada lagi iaitu ping-o-matic.com..banyak lagi selain itu..anda semua boleh google ping..mesti banyak webiste pasal ping ni.rajin x rajiin ajer..

3.penggunaan feed jit- cara ini amat sesuai bagi mereka yang rajin melawat blog orang lain.Ini salah satu cara meninggalkan link kita pada blog tersebut...so apabila melihat link orang datang ke blog tersebut...kita lawatla kembali blog tersebut..dengan cara ini dapat meninggalkan link kita pada blog tersebut.

4.penggunaan shoutbox- ini cara yang plaing mudah tapi memerlukan kesabaran yang tinggi..kenapa? pasal anda perlu chat didalam dengan meninggalkan link anda dalam shoutbox itu..

ahaks..da panjang lebar aku mengarut ni..so diharapkan info ini berguna...

Nak lagi banyak trafik..gunalah referex x..memang banyak trafik datang berkunjung tiba...

Share it Please

Mohd Khairulddin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

13 comments:

  1. feedjit ade widgeo..taksuka...huhuh..

    dulu aktif gak FORUM ...sekarang ni dah jarang lepak memana FORUM

    ReplyDelete
  2. wah..bnyak tips ni...tq2 pakdin..

    ReplyDelete
  3. hai pakdin memang berkesan la tip2 to.tgk jelah blok pakdin sendiri,memang laju jer kan follower pun semakin bertambah hari demi hari..nanti tolong tgk blog alia ye ,kot2 ada yg xkene...lau bleh nak le buat duit dengan adsense,tp alia ni baru setahun jgung huhu

    ReplyDelete
  4. relevant In-Text ads on your website or blog),sebab tak ramai blogger yang apply infolinks untuk website or blog dan kemudian boleh dapat duit ,lagi senang,kelebihan kepada website atau blog yang mempunyai traffik yang tinggi untuk dapat duit dengan sedang kerana....nak tahu serba serba sedikit boleh la lawat blog alia..rasa alia kalau korang buat compom dapat banyak kan kan

    ReplyDelete
  5. pakdin try tgk infolinks ok ke tak,i thing very good pay per click use in text ads

    ReplyDelete
  6. cuma kliks ni jer http://www.saliza.kelabjutawan.com
    mungkin merubah kehidupan anda...

    ReplyDelete
  7. best gak blog ni...
    info pun ok.. :)

    --
    Rahsia Buat Duit Dari Rumah yang bernilai RM97,
    segera download di laman yang saya sediakan:

    >> www.SistemJanaDuit.com


    Nak Dapat Komisen RM300 macam saya? & Download Ebook Percuma. TERHAD!

    Nak Join saya? Sila masukkan nama & email di sini
    -> www.SistemJanaDuit.com

    Teknik Side Income- Untuk 5 yang Pertama shj.
    Dapatkan Tips & Cara Buat Duit
    Anda Klik Anda Dapat Duit

    ReplyDelete
  8. tq untuk info yang berguna... terima kasih banyak2, selanjur tu, tumpang ni, http://my-halaman.blogspot.com macam2 ado.... cube klik tengokkkkk

    ReplyDelete
  9. cayala bro.. sy pon nk blaja ngn bro... lawat2 la ye.. http://trulycome.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Try tgk ni
    http://formulaluarbiasa.com/recommends/duit-extravaganza
    Lepak kat rumah je
    boleh dapat duit. Jangan terkejut tengok akaun maybank dia. Pehhh!

    ReplyDelete
  11. Nak cuba tips pakdin,

    Blog saya tutorial kepada mereka yang ingin belajar membaca asas bahasa Inggeris.

    Kesan ini, akan dilaporkan next week OK?

    http://where2-where2.blogspot.com/

    ReplyDelete

Copyright @ 2013 Blog Info. Designed by Templateism