Announcement:

This is a Testing Annocement. I don't have Much to Say. This is a Place for a Short Product Annocement

Tuesday, July 23, 2013

Bonus ASB 24.3% setahun dengan teknik asb 2013

Dengan andaian tuan punyai disiplin kewangan yang tinggi, iaitu tuan tidak akan belanjakan duit dividen sesuka hati bila mulai terima dividen 4 angka hasil dari sijil loan ASB, maka tuan boleh cuba dengan kaedah berikut:
teknik asb 2013


1. Apply loan ASB islamik RM 100k 

2. Tempoh loan maksimum iaitu 25tahun. Kalau umur tuan lebih dari 35 tahun, maka buat sahaja semaksimum mungkin.

3. Dapat dividen tahun pertama 4 angka pada 2 januari 2014 nanti, jangan joli katak. dividen tu adalah untuk bayar loan ASB berjumlah RM 7200 bagi tahun 2014.

4. Bayar je loan ASB 2014 dengan keluarkan RM 600 setiap bulan dr dividen dlm buku ASB ke akaun maybank. dengan kaedah ini, segala baki dlm akaun ASB masih generate dividen.

5. 2015 dapat dividen lagi, layan sampai tempoh yang tuan tetapkan sebagai tempoh untuk tuaian hasil. contoh: 24 bulan.

6. cukup 24 bulan terminate loan ASB. proses terminate hendaklah mula seawal sebulan dua dari tarikh terminate. maklumkan secara jelas kepada bank/ ejen bank tarikh terminate adalah bila cukup 24 bulan.

7. Reapply loan ASB effective selepas dari tarikh terminate loan terdahulu. perlu proses bersekali dengan terminate loan dengan ejen bank yang sama.

Maka selepas 24 bulan, duit tuan yg asalnya RM 7200 tu pada 2013 akan berganda menjadi dalam anggaran 7,200 + 3,500 = 10,700

Untuk 24 bulan ni tuan dapat pulangan sebanyak RM 3500 dari modal RM 7200. maka keuntungan pelaburan tuan adalah 3500/7200 = 48.6% untuk 2 tahun, iaitu purata 24.3% setahun.

Ini langsung tidak mengambil kira perkara berikut:

1. Lebihan dari cash flow positif. RM 7750-RM 7200= RM 550 setahun. 2 tahun xRM 550 =RM 1100
2. Bonus RM 115 tahun pertama,RM 230 tahun kedua. jumlah RM 115+RM 230=RM 345
3. Dividen dari baki yang ditinggalkan dalam buku ASB sebelum ia dikeluarkan untuk dipindah ke akaun maybank bagi potongan loan ASB. 7.75% x 7200 / 2= RM 279 setahun. 279 x 2 = RM 558

RM 1100+ RM 345+RM 558= RM 2003

RM 3500+RM 2003=RM 5503
5503/7200=76.4% untuk dua tahun
Purata 38.2% setahun pulangan dari pelaburan dengan wealth creation tool loan ASB

Ini cuma anggaran kira-kira saya.

Maka tuan boleh buat keputusan sama ada nak buat pelaburan dengan pulangan 7.75% dividen dan bonus 1.15% mengikut baki purata 10 tahun dengan akaun ASB atau guna tool loan ASB untuk generate hasil lebih baik hingga boleh capai purata 24.3% - 38.2% setahun.
Jika tidak tepat sekali pun atau BLR meningkat dan jejaskan hasil terminate, katakan ia jejaskan 30% dari anggaran tu, maka 70% tepat pun anda dah dapat 17% pulangan. Masih sangat bagus.Jika anda ingin lebih lagi boleh dapatkan TEKNIK DIBAWAH SUPER DUPER HEBAT.

-----------------------> Rahsia Buat Duit Dgn ASB Terbongkar!<-------------------------------



-----------------------> Rahsia Buat Duit Dgn ASB Terbongkar!<-------------------------------


Bagi mereka yang ingin mendapatkan LOAN ASB di area KUANTAN boleh hubungi Puan WAAINI RHB KUANTAN 017 2666987.


Share it Please

Mohd Khairulddin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 comments:

Post a Comment

Popular Minggu Ini

Copyright @ 2013 Blog Info. Designed by Templateism